If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Човека няма пари за 3 годишна кола, бе друже Аз не го съветвам да си купува дизел, а 2,5 V6 Предполагам, че човека ще си купува кола да я кара, не да минава по 5000 км. годишно, т.е. трябва му нещо по-издръжливо. Ако ще минава гореспоменатият километраж не му е нужна 156, а Корса или Пунто.
E и това е така, ама като те видя с тоя дизел и вече киселини хващам
Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
И да хващаш киселини, това не променя фактите, а те са безпощадно много против Туин Спарка
Всеки си хвали своето. Ти си известен екстремен противник на бензина, но факта е че бензиновия мотор върви много по добре от дизела(говорим за стокови мотори, а не за бензин срещу чипосан музутник). И по вече се троши естественно
Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая sprint tropheo 155/1.8 156/2.0 Selespeed
Да ама бензина като се строши за приемлива сума се оправя. А дизела има доста неща дето като се строшат и ако речеш да го купиш ново и те връща в първи клас (финансово).
Всеки си хвали своето. Ти си известен екстремен противник на бензина, но факта е че бензиновия мотор върви много по добре от дизела(говорим за стокови мотори, а не за бензин срещу чипосан музутник). И по вече се троши естественно
Изобщо не става дума за хвалене на своето защото му казах на човека, че за тези пари с които разполага може да си купи много стар дизел, което не е препоръчително, и затова го насочих към варианта 2,5 V6, който поне не ражда под път и над път като ТС. Дет се вика, предпазвам го от възможни грешки още в зародиш
Изобщо не става дума за хвалене на своето защото му казах на човека, че за тези пари с които разполага може да си купи много стар дизел, което не е препоръчително, и затова го насочих към варианта 2,5 V6, който поне не ражда под път и над път като ТС. Дет се вика, предпазвам го от възможни грешки още в зародиш
Де`т съ вика и ТС то ако го поддържаш като хората въобще не ражда, но за V6 си абсолютно прав. Мотора е хубав и надежден
Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая sprint tropheo 155/1.8 156/2.0 Selespeed
Добре... аз нали от скоро имам TS , а и където и да съм чел все TS 16v бил най скапания. Може ли някой да ми отдели 1 мин и да обясни кое им се разваля и кое ги прави най скапаните....
Добре... аз нали от скоро имам TS , а и където и да съм чел все TS 16v бил най скапания. Може ли някой да ми отдели 1 мин и да обясни кое им се разваля и кое ги прави най скапаните....
Бензиновият двигател не създава никакви проблеми, ако е поддържан нормално и ако не мислиш да се съзтезаваш занапред с него, имам предвид да се юркаш яко с 215 км в час примерно и да държиш оборотите на макс, демек над 6 хил.
Бензиновият двигател не създава никакви проблеми, ако е поддържан нормално и ако не мислиш да се съзтезаваш занапред с него, имам предвид да се юркаш яко с 215 км в час примерно и да държиш оборотите на макс, демек над 6 хил.
Това е абсолютно вярно! И важи за всеки Фиат, Алфа, Пежо, Рено, Опел, Форд и т.н. ... всички редови матори!!!
Това е абсолютно вярно! И важи за всеки Фиат, Алфа, Пежо, Рено, Опел, Форд и т.н. ... всички редови матори!!!
Близо 8 години тормозих една Дедричка 1,6 моноинжекция, като редовно я държах на магистралата продължително време (София - Пловдив/Ст.Загора) в тоя диапазон от 5500 - 6000 оборота, пък не роди бе дееба
Ами аз на магистралата редовно си я държа над 5000 оборота, преживяла е и 2 трак дея на всичката газ и не е родила...
Единствените грижи, които полагам за мотора след "основния ремонт" са : качествено масло и филтър (и редовната им смяна на 9000-10000км). Свещите и дебитометъра също е важно да са в добра кондиция Нито ми гори масло, нито чука, нито лопа...
Много е важно тоя преди тебе дали е спазвал тия неща и дали се е грижил добре за мотора....Вземеш ли някоя "родилка", естествено че като я вкараш в критични обороти ще стане салата в картера, дупка в блока итн...
Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
Ама те ората не сакат да поддържат, те сакат да кАрАт... С 200 и нещо... И при 155 "коня", например, да гори като двулитров двигател... и да не се троши...
Нямало лоши коли, имало лоши стопани - и с двигателите не е кой знае колко по различно........
баш така си е
колегата за 2000 лв. кола в движение няма да намери дори и 97г.--но за 3000 купих дизел който май бива. Не знам защо се шашкат колегите толкова, че като се счупи мотора и работата е едва ли не фалит.С бензиновия нещата не са по различни, това не са карбураторите от едно време и старичка бензинка е точно толкова рискова колкото и стар дизелак.Аз лично, ако взема мощен бензинов мотор ще го цедя много повече от малкото дизелче което служи само да ме придвижва от точка А до точка Б и дори от старата алфета от подписа е много по слабо и е абсолютно невъзможно да го караш по-темпово,за каране в обороти с тоя лаг на турбото да не говорим.Освен това турбините загиват не от продължителна работа в натоварен режим,а от резките промени на оборотите на мотора съпътващи "спортното" каране на дизел--често срещано в Албания и Македония да речем. В Германия хората "пазят" колите като ги карат по магистралите колкото им стиска ,но без резки промени в режима на работа
Comment